Naujienos

2021 05 24 AR DUJINIAI KATILAI VIS DAR GERA INVESTICIJA?


Ne paslaptis, kad šildymą dujomis renkasi didelė dalis Lietuvos gyventojų. Dėl ganėtinai pigaus ir patogaus būdo šildyti namus, dujiniai katilai pritaikomi naujos statybos, renovuojamuose ar net senesniuose namuose. Tačiau, kaip yra iš tiesų? Ar dujiniai katilai vis dar gera investicija? Ypač dabar – kai visų paskirčių pastatai turi atitikti A++ energinio naudingumo klasei keliamus reikalavimus. Pabandom išsiaiškinti. 

 

Dujiniai katilai – galimybė šildyti namus universaliai

Nesvarbu ar renkatės grindinį ar radiatorinį šildymą, dujinis katilas tiks kone idealiai. Tokie katilai lengvai priderinami prie esamos šildymo sistemos, todėl dažnu atveju žmonės konvertuoja kieto kuro katilines į dujines arba jau nuo pat įsikūrimo į namą montuoja būtent tokį katilą.

Remiantis prieš kelis metus Lietuvos radijo ir televizijos atliktu tyrimu, dujinio šildymo paklausa kiekvienais metais sparčiai auga. Naujos statybos ir renovuojami projektai užmiesčiuose bei didmiesčių širdyse vis dažniau jungiasi prie dujotiekių, nes sumažėjusios sąskaitos bei galimybė greitai ir patogiai pašildyti namus ir/ar vandenį boileryje, tiesiog išskirtinė.

Tiesa, susiskirstymas Lietuvoje yra pagal regionus. Pavyzdžiui, Kauno rajone jau kurį laiką populiaresnis dujinis šildymas. Aplink laikinąją sostinę dygstančiuose namuose yra itin didelis procentas dujinių katilų. Mažai atsilieka ir Vilnius bei Klaipėda. Tiesa, didmiesčiuose lygiagrečiai itin populiarėja Daikin Altherma 3 sprendimai, tai ir geoterminis šildymas ir trečios kartos šilumos siurbliai. Šiandien vartotojas turi iš ko pasirinkti, o tai verčia vis dažniau susimąstyti: dujinius katilas ar pažangi naujovė?.

 

Naujos karto „Daikin“ dujiniai katilai – lygiavertis konkurentas pažangioms naujovėms

2.INDUSTEK-b0d1dece4c2f1a681f1f7edf70c2f771.png

„Daikin“ dujinis katilas – tai ne tik kompaktiškas ir stilingas namų šildymo sprendimas. Naujos kartos „Daikin“ dujiniai katilai – tai galingas ir efektyvus sprendimas mėgautis šiluma ir jaukumu Jūsų namuose.

Tai vienas mažiausių ir tyliausių dujinių katilų rinkoje, kurį galima montuoti virtuvinėje spintelėje ar po stalu. Dėl savo kompaktiškumo ir modernaus dizaino idealiai tinka diegti tiek naujos, tiek senos statybos namuose, butuose ir kitose patalpose priderinant prie esamo interjero, taip pat išorėje.

Sąnaudas galima papildomai mažinti integruojant su alternatyviais šilumos šaltiniais, pavyzdžiui, šildymui pritaikytais saulės energijos moduliais. O tai yra naudingi ne tik ekonomiškai, tačiau ir efektyvu energiškai, nes atitinka A++ klasei keliamus reikalavimus.

„Daikin“ dujų kondensacijos katilai yra geriausias pasirinkimas tiems, kurie planuoja pakeisti turimą katilą mažiau kainuojančia ir energetiškai efektyvesne alternatyva.

 

Kokiomis savybėmis pasižymi modernūs dujų katilai?

3.Daikin Altherma dujinis katilas_2-bc4969185996777c40724fb6e3d17178.jpg

Nors yra ir nemažai kitų įrengimų, tačiau būtent „Daikin“ naujos kartos dujiniai katilai sulaukė didžiausio vartotojų pripažinimo

  • Itin aukšta energetinė A klasė

  • Idealiai tinka renovuojant ir keičiant senus katilus

  • Patikimas rinkos lyderis dėl efektyvumo savybių

  • Tinka tiek suskystintoms, tiek gamtinėms dujoms

  • Vietą taupanti prie sienos montuojama konstrukcija

  • Potencialus šildymo efektyvumas viršija 100%

  • Suderinamas su atsinaujinančios energijos šaltiniais

  • Nereikalauja sudėtingos priežiūros

  • Kompatikškų išmatavimų (mažiausių matmenų rinkoje) lengvai telpantis į standartinę 60cm pločio baldų spintelę

  • Visi kompaktiški katilai nepriekaištingai dera prie esamo vamzdyno ir radiatorių

  • 24 mėnesių garantija

 

Apdovonojimo vertas „Daikin“ dujinio katilo dizainas

Unikalus „Daikin“ dujinio katilo dizainas vertas atskiro aprašymo, kadangi tai bene vienintelis rinkoje siūlomas dujinio katilo variantas, kuris sužavi vartotojus dėl stilingos sąsajos su aplinka.

Neretai namų savininkai pageidauja įrenginio, kuris ne tik gerai veikia, bet ir gerai atrodo bet kokioje patalpoje. Štai kodėl „Daikin“ siekė sukurti įrenginį su puikiomis techninėmis savybėmis ir universalia konstrukcija. Būtent dėl inovatyvaus dizaino „Daikin“ Altherma apdovanota keliais prestižiniais apdovanojimais.

 

Palyginkime: dujinis šildymas versus kiti šildymo būdai – kuris geriausias?

 

4. Daikin Altherma šilumos siurblys visiems poreikiams-635adf60a66128653cb38ee54a35e4ff.pngTobulėjant technologijoms ir keičiantis statybų reikalavimams, namams tampant vis sandaresniems, ekonomiškas ir ekologiškas šildymo būdas darosi vis aktualesnis. Namo savininkas skaičiuoja investicijas į savo nekilnojamąjį turtą ir nori išnaudoti kiekvieną kvadratinį metrą vidaus ploto kaip įmanoma racionaliau

Jeigu nebetenkina dabartinė šildymo sistema arba norisi konvertuoti sugedusį arba nebepriimtiną sprendimą, galima rinktis iš labai daug skirtingų alternatyvų. Dujiniai katilai nėra vienintelis būdas šildyti namus. Taip pat yra šilumos siurbliai, geoterminis šildymas, kieto kuro katilai, šildymas skystu kuru arba elektra. Palyginkime plius ir minusus:

 

Šildymas elektra

Elektriniai šildymo elementai įkaista labai greitai, todėl daug kam tai atrodo, kaip didžiausias komfortas, kurį galima gauti. Tačiau šildymas tik elektra yra labai brangus . Gali kainuoti 3-4 kartus daugiau nei pvz., kombinuota sistema dujos + elektra. Dėl aukštos kainos šildymas elektra nėra labai populiarus.

Geoterminis šildymas

Geoterminis šildymas yra natūralus, tvarus ir labai ekologiškas būdas šildyti namus, kuris, beje, gerokai sumažina sąskaitas. Jeigu norisi tvarumo ir paprastumo – galima rinktis būtent šią šildymo sistemą, tačiau jos įrengimas – nepigi investicija. Iš kitos pusės, ši investicija ilgainiui atsiperka. Šis sprendimas gali būti puiki investicija į vaikų ateitį. Skaitykite, kodėl INDUSTEK klientas pasirinko 3 GEO.

Šilumos siurbliai

Šilumos siurbliai oras-vanduo yra kitas populiarus šildymo sistemos pasirinkimas Lietuvoje. Jų įrengimas nėra pats pigiausias, tačiau tai yra ganėtinai pigus būdas šildyti namus, be to – mažai taršus. Tuo tarpu šilumos siurbliai oras-oras veikia kiek paprasčiau, jų įrengimas dažnu atveju nėra toks brangus, tačiau potencialas yra ganėtinai ribotas.

Šildymas kietu kuru

Ganėtinai pigus ir savaime suprantamas šildymo būdas. Visgi tokia šildymo sistema reikalauja daug priežiūros, kadangi reikia gauti kurą, jį sandėliuoti, galbūt net pasiruošti kūrenimui, o patį katilą po to dar reikia ir valyti. Privalumas – pigi kuro kaina.

Šildymas skystu kuru

Kartais naudojamas pramonėje arba labai nuošaliose vietovėse. Tai yra energetiškai nelabai efektyvus, taršus ir ganėtinai brangus būdas šildytis.

Remiantis Europos Sąjungos direktyva nuo šių metų sausio 1 d. Lietuvoje visų paskirčių pastatai turi atitikti A++ energinio naudingumo klasei keliamus reikalavimus. Ne paslaptis, kad pasirinktas sprendimas didele dalimi nulemia viso pastato energinio naudingumo klasę.

Būtent todėl INDUSTEK pristato per daugelį metų žmonių pasitikėjimą ir pripažinimą pelniusio „Daikin“ mikroklimato valdymo sprendimus. Turėdami daugiau nei 90 metų patirties su oro kondicionavimo ir klimato valdymo priemonėmis, šis gamintojas žino, kad idealiam klimatui reikia daugiau nei šildymo ir vėsinimo.

Visą gegužės ir birželio mėnesį INDUSTEK siūlo įsigyti „Daikin“ dujinius katilus su 30% nuolaida. O įsigyjantiems DAIKIN dujinius katilus akcijos metu paleidimo ir derinimo darbus specialistai atliks nemokamai! Žiūrėkite INDUSTEK Ypatingus Pasiūlymus.